Vill du byta kontantkort men ändå behålla ditt nummer? Det är i så fall inga problem. Du kan nämligen behålla ditt nummer både när du byter kontantkort och operatör. Det enda du behöver göra är att se till så att din nya mobiloperatör är med på noterna.
Genom att behålla ditt gamla nummer när du byter kontantkort kommer du slippa en massa problem. Dessutom är det en snabb och enkel process som inte kräver särskilt mycket ansträngning av dig. Det finns helt enkelt alldeles för många fördelar med att behålla ditt gamla nummer för att skaffa ett nytt.
Därför ska du ha ett kontantkort
Att ha ett kontantkort i din mobil är ett smart val. När du använder dig av ett kontantkort får du bra koll på kostnaderna och använder bara så mycket pengar som du har råd med just den månaden. Vissa månader kanske du bara ringer fem samtal och surfar för två gigabyte, varför då betala för ett dyrt abonnemang med 25 gigabyte?
Kontantkort har dessutom ofta ingen bindningstid och du behöver inte oroa dig för att missa några fakturor som förblir obetalda. Istället tankar du enkelt ditt kontantkort hos en återförsäljare eller via mobiloperatörens hemsida. Då kan du ladda på den surfmängden eller det belopp du vill använda.
Behåll ditt nummer när du byter kontantkort
Idag kan du behålla ditt nummer när du byter kontantkort. Kanske har du haft ett abonnemang innan och vill byta till ett kontantkort. Eller så kanske du vill byta till ett nytt kontantkort hos en annan operatör. Oavsett vad din anledning är till att byta kontantkort har de allra flesta mobiloperatörer inga problem med att hjälpa dig att behålla numret.
Att behålla ditt nummer när du byter kontantkort är däremot riktigt enkelt. Det enda du behöver göra är att meddela mobiloperatören för ditt nya kontantkort att du vill behålla ditt gamla nummer. Sedan tar det en till fem dagar innan nummerbytet är genomfört.
5 anledningar att behålla ditt nummer
Det finns en rad anledningar till varför du bör behålla ditt gamla nummer när du byter kontantkort. Att behålla numret är en så pass snabb och enkel process att du lätt kan genomföra ett byte. Genom att behålla ditt gamla nummer slipper du massa krångel.
Fördelar:
- Dina vänner kommer enklare nå dig – Om du behåller ditt gamla nummer när du byter kontantkort kommer det att bli mycket enklare för dig att bli kontaktad av dina vänner och din familj. Om du istället byter nummer kanske du missar roliga sms och festinbjudningar. Dessutom kommer det bli jobbigt för dina gamla släktingar om du ska byta nummer.
- Du missar inga viktiga samtal – Tänk om Skatteverket, banken eller en arbetsplats som fått ditt CV ringer till ditt gamla nummer. Då riskerar du att missa viktiga samtal som du absolut bör svara på.
- Du behöver inte uppdatera ditt nummer – Om du byter till ett nytt nummer kommer du att behöva uppdatera alla sidor där du någonsin skrivit in ditt gamla nummer. Det slipper du om du behåller ditt gamla nummer.
- Det är enklare att komma ihåg numret – När du fyller i olika formulär ska du ofta uppge ditt mobilnummer. Om du behåller ditt gamla nummer slipper du memorera ett nytt nummer.
- Du slipper byta ditt WhatsApp-nummer – Om du är en ivrig användare av WhatsApp eller andra appar som är kopplade till dit telefonnummer kommer du få problem om du byter. Se därför till att flytta över ditt nummer när du byter kontantkort för att undvika dem.
Så här behåller du ditt nummer vid byte av kontantkort
Att behålla ditt telefonnummer när du byter kontantkort är en enkel process som går snabbt. Du behöver bara vänta ett par dagar innan du kan börja använda ditt nya SIM-kort som ditt gamla nummer blivit överfört till. Det är dessutom inte du som behöver genomföra själva jobbet, utan det står operatören för.
Det hela sker i några få enkla steg:
- Välj ny operatör – Till att börja med måste du välja vilken operatör du vill byta till. Jämför olika priser och täckningsområden för att se vilken operatör du vill ha för ditt nya SIM-kort.
- Beställ nytt SIM-kort
Är du har valt operatör beställer ett kontantkort. När du gjort detta kommer ditt nya SIM-kort att skickas hem till din brevlåda.
- Kontakta operatören för flytt – När du beställt ett nytt kontantkort måste du kontakta din nya operatör, det gör du enkelt genom att skriva till deras kundservice. De flesta operatörer har en live chatt som håller öppet under kontorstimmar. Det brukar också gå bra att mejla eller ringa in. Meddela vilken operatör du byter från och vilket nummer du vill behålla. De kommer då att påbörja flytten av ditt nummer, vilket brukar ta en till fem dagar. Oftast får du ett sms av operatören när själva flytten är genomförd.
- Sätt in ditt nya SIM-kort – Efter cirka fem dagar kan du sätta in ditt nya kontantkort i din mobiltelefon och testa det. Be någon ringa till ditt nummer för att se om din mobil mottar samtalet.
En mobiloperatör måste enligt lag lämna ifrån sig mobilnummer. Därmed ska du inte ha några problem med att ta med dig ditt nummer om du byter kontantkort och skaffar en ny operatör. Se bara till så att du inte har någon bindningstid hos din gamla operatör innan du flyttar över ditt nummer. Du vill inte riskera att missa några obetalda fakturor hos din tidigare operatör.
Något som är riktigt smart är att du ofta kan välja vilket datum du vill att flytten av ditt nummer ska ske. På så sätt riskerar du inte att stå utan nummer eller sitta med fel SIM-kort i mobilen. Kika hos just din mobiloperatör vad de erbjuder dig för funktioner vid nummerflytten.
Missa inte den viktigaste detaljen vid en nummerflytt
Om du vill flytta över ditt nummer när du byter kontantkort finns det en mycket viktig detalj som du inte får missa. Utan den får du helt enkelt inte flytta över ditt nummer.
För att kunna flytta över ditt nummer till ett nytt kontantkort måste du vara registrerad på numret och stå som dess ägare. Om du köper ett vanligt kontantkort i en butik så gör du inte detta. I så fall måste du först registrera dig på operatörens hemsida och fylla i dina personliga uppgifter. Du måste helt enkelt registrera dig som ägare. Först när du står som ett nummers ägare kan du flytta över det till ett annat kontantkort.