Därför ska du ha en lösenordshanterare i mobilen

Smartphones är bra redskap som underlättar vardagen, men precis som med din dator behöver du ofta hantera många olika inloggningar med tillhörande lösenord. Det är en av anledningarna till att använda en lösenordshanterare i mobilen.

Genom att använda en lösenordshanterare behöver du inte oroa dig för att inte komma ihåg ett lösenord när du väl behöver det. En lösenordshanterare gör också att du kan ha starka lösenord vilket gör att det är svårare för obehöriga att komma åt dina uppgifter.

Så här fungerar en lösenordshanterare

En lösenordshanterare i mobilen blir som ett låst bankvalv med alla inloggningsuppgifter du behöver till hemsidor, appar och tjänster. Det enda lösenordet du behöver komma ihåg är till lösenordshanteraren.

När du installerar en hanterare för lösenord kan du i många fall importera befintliga inloggningsuppgifter. Ibland får du lägga in dem manuellt, det behöver du bara göra en gång. Det finns lösenordshanterare som genererar nya lösenord om du vill byta till starkare lösenord och sparar sen dessa automatiskt. Du kan i regel även synkronisera dator och mobil så du alltid har uppdaterad information.

Det finns olika lösenordshanterare så det är bra att läsa omdömen från användare eftersom kan skilja vilken som är bäst beroende på om du har Apple eller Android.

Hantera dina försäkringar tryggt i mobilen

Många försäkringsbolag som www.gjensidige.se gör det möjligt att samla alla försäkringar. Samtidigt är det känsliga uppgifter som kan finnas registrerat på mina sidor. Vill du hantera ärende i mobilen är det bra med starka och unika lösenord som du skyddar.

En lösenordshanterare gör det också lättare att logga in på resande fot om du behöver få fram information om exempelvis bilförsäkringen eller reseförsäkringen. När det är stressigt eller om det händer något är det inte alltid lätt att komma ihåg vilket lösen som är till vad.

Skydda dig mot nätfiske

När du använder mobilen för att komma åt olika tjänster och appar är det lätt att använda enkla lösenord för att det ska gå snabbt att logga in. Många gånger finns det känsliga personuppgifter och betalinformation som kortuppgifter. Hanterar du exempelvis försäkringsinformation i mobilen finns uppgifter om dig men även andra medlemmar i hushållet. Då ska du se till att ha unikt och starkt lösenord.

Enkla lösenord är känsliga för nätfiske och attacker, därför ska du använda unika lösenord till varje tjänst eller app. Du ska också ha ett starkt lösenord, vilket är ett långt lösenord med specialtecken och siffror som gör det mycket svårt att hacka.

Lösenordshanterare som genererar lösenord hjälper dig att generera mer komplexa varianter som gör det svårt för hackare att kunna knäcka dina uppgifter. Du bör även byta lösenord regelbundet vilket är lättare om du har en lösenordshanterare.

Visa kommentarerDölj kommentarer

Lämna en kommentar