Hitta gratis startpaket för kontantkort

Om du inte vill eller kan teckna ett mobilabonnemang så är istället ett kontantkort det givna valet. Ett kontantkort ger dig frihet att fylla på med surf och samtalsminuter när du själv vill ha mer och behöver det. Det finns ingen bindningstid och du behöver inte betala varje månad om du inte vill.

När du beställer ett kontantkort kan du beställa ett startpaket. Ett startpaket för ett kontantkort består av ett simkort och ett telefonnummer. Hos många mobiloperatörer är ett startpaket gratis då de bjuder på såväl simkortet som telefonnumret. Beställ ett startpaket online och få det hemskickat direkt till brevlådan.

Så beställer du ett startpaket för kontantkort

Att beställa ett kontantkort med startpaket är enkelt och vem som helst kan köpa ett. Du beställer startpaketet på någon av mobiloperatörernas hemsidor. Innan du beställer ett startpaket är det dock bra att jämföra vilka olika erbjudanden som finns.

Hos vissa mobiloperatörer kostar simkortet pengar, medan det hos andra är gratis. Genom att jämföra olika mobiloperatörer så kan du hitta den som ger dig bäst erbjudande. När kontantkortet kommer hem i brevlådan så är det tomt. Du måste alltså fylla på med ett prispaket eller pengar för att kunna använda det.

Många mobiloperatörer erbjuder även kontantkort med startpaket i butiker. Då kan du köpa ett kontantkort och få det direkt i handen.

Att tänka på innan man beställer startpaket

Det finns några saker som är extra bra att ha i åtanke när du beställer ett gratis kontantkort med startpaket. På så sätt slipper du bli besviken när du böjar använda det. Något som är viktigt är till exempel att jämföra vilken täckning de olika operatörerna har. Du vill nämligen ha bra täckning så att du kan surfa snabbt och ringa med bra kvalitet. Med ett kontantkort finns det också många fördelar. Till exempel kan du vara flexibel och antingen tanka det med en färdig prisplan eller med pengar när du behöver det.

Täckningen där du bor

Du vill inte riskera att beställa ett kontantkort som inte har någon täckning där du bor eller dit du ska resa. Se därför till att undersöka hur täckningen ser ut just där du bor. De olika operatörerna använder nämligen olika nät och täckningen varierar runt om i landet.

Telenor och Telia är två exempel på operatörer som är mycket utbredda nät över hela landet. Tre däremot har fokuserat på den södra delen av Sverige. Du kan enkelt se hur bra respektive operatörs täckning är just där du bor. På sina hemsidor har de nämligen täckningskartor där du kan skriva in din adress och direkt få reda på om täckningen är mycket god eller saknas helt i ditt område.

Rätt storlek på simkortet

Nr du beställer hem ett kontantkort så kommer du att få det tillhörande simkortet hemskickat direkt till brevlådan. Du måste sätta in simkortet i telefonen för att kunna använda det.

Telefoner har en bestämd ficka för simkortet. Medan vissa mobiler använder micro-sim använder andra nano-sim. Se därför till att beställa rätt storlek. Oftast levereras dock alla storlekar hem och sedan får du själv trycka ut den storlek du behöver från ett större kort. Idag finns det även mobiler som kan använda ett så kallat e-sim.

Behålla eller skaffa nytt telefonnummer

När du beställer ditt startpaket måste du fundera på vilket telefonnummer du vill ha. Det finns nämligen två val att göra. Antingen kan du behålla ditt nuvarande telefonnummer eller be om ett nytt. Om du vill behålla ditt nuvarande telefonnummer måste du meddela den nya mobiloperatören om detta så att de kan aktivera numret för ditt nya simkort. Att behålla ditt nuvarande nummer brukar vara gratis och inte medföra någon extra kostnad.

Välj ett kontantkort med en passande prisplan

Något av det viktigaste innan du beställer ett kontantkort är att jämföra de olika operatörernas prisplaner. Det vill säga, vilka prisplaner du kan tanka dit kontantkort med. Det kan nämligen skilja sig rejält vad gäller minutpriser för samtal, pris per gigabyte surf och hur många sms som ingår.

Ett gratis kontantkort med bra täckning är mindre roligt att använda om prisplanerna är dyra. Många operatörer erbjuder färdiga paket där du kan får fria samtal och sms och där du endast betalar för det antal gigabytes surf du vill ha. Fria samtal är perfekt om du brukar ringa mycket. Om du istället lägger mest tid på att surfa är det bra att välja en operatör som erbjuder billig surf.

Om du inte vill ha ett färdigt prispaket kan du ofta också tanka kontantkortet vid behov och sedan ringa för de pengar du har tankat med. Det brukar dock innebära dyrare samtalsminuter och surf. Tänk på att du oftast måste tanka ditt kontantkort minst en gång per år för att det inte ska avaktiveras.

Vilka operatörer har gratis kontantkort

Hos många mobiloperatörer kan du få ett gratis kontantkort när du beställer ett av deras startpaket. På så sätt sparar du pengar och får ett billigare kontantkort. De som erbjuder dig kontantkort med ett simkort utan extra kostnad är bland annat Halebop, Hallon, Comviq och Tre.

Om du väljer Halebop så får du surfa på Telias snabba nät med mycket bra täckning över hela landet. Med Hallon och Tre får du istället surfa på Tres nät. Vill du surfa på Telenor och Tele2:s nät kan du välja det gratis kontantkortet från Comviq. Oavsett vilket kontantkort du väljer så är det kostnadsfritt, inklusive nano-sim, micro-sim och mini-sim.

Du kan även beställa ett gratis kontantkort hos Telenor och Telia och använder då respektive mobiloperatörs egna nät. Om du beställer ett gratis kontantkort från mobiloperatörernas hemsidor får du det hemskickat i brevlådan inom ett par dagar. Eftersom att det finns så många operatörer som erbjuder ett gratis kontantkort med startpaket lönar det sig att jämföra priser, täckning och andra viktiga funktioner.

Gratis kontantkort för mobilt bredband

Om du vill ha ett simkort för att kunna använda det som ett mobilt bredband – då kan du också beställa ett gratis kontantkort med startpaket. De flesta av de operatörer som nämnts här ovan erbjuder också riktigt mycket surf i form av mobilt bredband och till detta kan ett kontantkort användas.

Du kan beställa ditt gratis kontantkort och dess startpaket och få simkortet hemskickat. Sen kan du välja hur många gigabytes surf du vill ladda på kortet. Du kan sedan stoppa in det i såväl din mobiltelefon och surfplatta som i en router för att dela surfen med andra. Genom att ha ett kontantkort med mobilt bredband slipper du oroa dig för att inte ha tillgång till ett WiFi.

Visa kommentarerDölj kommentarer

Lämna en kommentar