Teckna mobilabonnemang trots betalningsanmärkning

Att ha en eller flera betalningsanmärkningar är idag vanligare än vad du kanske föreställer dig. På vissa platser i Sverige har hela 13 % av befolkningen betalningsanmärkningar. De flesta av dessa har dock precis som alla andra en mobil.

Att teckna ett mobilabonnemang trots betalningsanmärkning är inte omöjligt. Det är tvärt om fullt möjligt att teckna ett mobilabonnemang trots att du tidigare har råkat i ekonomisk knipa. Det finns flera mobiloperatörer som erbjuder dig chansen att teckna ett abonnemang hos dem. Du kan alltså skaffa ett mobilabonnemang – precis som alla andra!

Vägen till betalningsanmärkning och tar alla en kreditkoll?

Att dra på sig en betalningsanmärkning är lätt hänt och dessutom vanligt bland den svenska befolkningen. Det är dock inget hinder på vägen om du vill skaffa ett mobilabonnemang. Du får färre mobiloperatörer att välja mellan, men de som finns kvar är riktigt bra även dem!

Att få en betalningsanmärkning är vanligt och det går dessutom så snabbt att många tyvärr inte hinner agera innan de fått den. Kanske har du glömt att betala en räkning, inte haft råd att betala den eller så har räkningen kommit bort någonstans innan den kunde hamna i din brevlåda. Om du missar att betala en räkning får du sedan ett krav från inkasso och om du inte betalar då heller – ja, då får du helt enkelt en betalningsanmärkning av Kronofogden.

En betalningsanmärkning finns kvar i ditt ekonomiska register i tre år. När ett företag utför en kreditkoll kan de då se anmärkningen och neka dig att teckna abonnemang. Det finns dock mobiloperatörer som inte utför någon kreditkoll och vi tänkte tipsa dig om vilka.

Två alternativ för dig med betalningsanmärkning

Att en betalningsanmärkning kan göra vardagen lite svårare vet de flesta om. Det kan vara svårt att få hyra en bostad och teckna abonnemang. För just mobilabonnemang behöver du dock inte oroa dig. Det finns nämligen två mobilnätsleverantörer som erbjuder dig att teckna ett abonnemang hos dem trots att du har betalningsanmärkningar. Du kan enkelt och smidigt göra det eftersom att de inte tar någon kreditkoll, de har alltså ingen koll på att du har tidigare anmärkningar.

Hallon

Hallon är en riktigt prisvärd mobilnätsoperatör som kan ge dig ett mobilabonnemang trots betalningsanmärkningar. Här får du schyssta abonnemang till bra priser där samtal och sms ingår. Hur mycket surf du vill ha bestämmer du själv när du väljer storleken på ditt abonnemang.

Tre fördelar med Hallon:

 • Surfa på Tre:s nät
 • Ingen bindningstid
 • Ingen kreditkoll

Hallon använder sig av Tre:s nät, därmed får du alltså samma 3G, 4G och 4G+ med samma kapacitet, täckning och snabbhet som om du hade haft ett abonnemang hos Tre istället.

Hallon tar ingen kreditkoll när du registrerar ett abonnemang hos dem, därmed kan även du som har betalningsanmärkningar använda dig av Hallon. Dessutom har Hallon ingen bindningstid så du kan byta operatör eller abonnemang när du till.

Med ett mobilabonnemang hos Hallon får du:

 • Gratis samtal och sms
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid
 • Upp till 100 GB per månad
 • Tre:s nät

Fello

En annan mobiloperatör som ger dig möjlighet att teckna abonnemang trots att du har betalningsanmärkningar är Fello. Fello utför ingen kreditkoll när du tecknar ett abonnemang hos dem och betalar med kort, istället betalar du i förskott varje månad. Du kan alltså enkelt och smidigt skaffa ett abonnemang hos Fello, helt utan problem.

Tre fördelar med Fello:

 • Använder Telias nät
 • Flexibla abonnemang med mycket surf
 • Låga priser

Fello har abonnemang som är flexibla och lätta att förstå sig på.  Det finns en rad olika abonnemang att välja mellan, allt beroende på hur mycket surf du vill ha. Allt abonnemangen har låga priser och är alltså det perfekta valet för dig med betalningsanmärkning som vill ha koll på dina utgifter.

Fellos abonnemang har alla gratis samtal och sms och dessutom sparas all oanvänd surf. Något som är riktigt bra med Fello är att de ingår i Telias nät. Du använder därmed Telias täckning för samtal och surf och detta nät är ett av de mest utbredda i Sverige.

Med ett mobilabonnemang hos Fello får du:

 • Oanvänd surf sparas
 • Ingen bindningstid
 • Upp till 25 GB per månad
 • Behålla ditt nummer
 • 3 månader till halva priset
 • Telias nät

Tre fördelar att teckna mobilabonnemang trots betalningsanmärkning

Det är många som vill ha ett fast mobilabonnemang, och det ska såklart vara en möjlighet även för de som har en betalningsanmärkning. Alternativet är att ha ett kontantkort som du fyller på vid behov, men ett abonnemang har en rad fördelar som ett kontantkort inte har.

De flesta operatörer tar en kreditupplysning när du tecknar ett abonnemang. Hallon och Fello är dock två utmärkta undantag som du enkelt kan registrera dig hos. De anser att din tidigare ekonomi inte ska spela roll för din framtida ekonomi.

Att ha ett kontantkort är enkelt. Du fyller på pengar när du vill använda det.

Ett abonnemang har dock följande fördelar:

 • Fast pris varje månad
 • Fria samtal och sms
 • Betala i förväg

Fast pris ger dig koll på ekonomin

Med ett mobilabonnemang betalar du samma pris varje månad för din mobilanvändning. Då vet du exakt hur mycket pengar som dras från ditt konto och slipper tråkiga överraskningar. Det blir helt enkelt enklare att hålla koll på din ekonomi med ett mobilabonnemang.

Fria samtal till alla du vill ringa

I ett mobilabonnemang får du gratis samtal och sms. Det innebär att du alltid kan nå dina vänner och din familj. Om du istället hade haft ett kontantkort hade du behövt betala för detta.

Betala i förväg och slipp oroa dig

När du använder ett mobilabonnemang från Hallon eller Fello betalar du i förväg. Det du ska surfa för i februari betalar du alltså redan i januari. På så sätt slipper du oroa dig för att använda en tjänst som du sedan inte kan betala för.

Dags att teckna ett mobilabonnemang

När du ska teckna ett mobilabonnemang går du till väga på samma sätt som om du inte hade haft en betalningsanmärkning. Till att börja med väljer du vilket abonnemang du vill teckna. Både Hallon och Fello har prisvärda abonnemang med mycket surf. Du går sedan in på de respektive mobiloperatörernas hemsidor för att teckna ditt abonnemang. Välj abonnemang och fyll i dina uppgifter. Sedan skickas ditt nya SIM-kort hem i brevlådan.

När du fått ditt SIM-kort kan du börja använda abonnemanget. Du betalar alltid i förskott och pengarna kommer automatiskt att dras från ditt bankkonto. Svårare än så är det alltså inte att skaffa ett mobilabonnemang trots betalningsanmärkning!

Visa kommentarerDölj kommentarer

Lämna en kommentar