Så här ser du ditt saldo på ditt kontantkort

Försöker du ringa och sms:a en kompis men kommer inte fram? I så fall kan det vara så att ditt simkort har fått slut på pengar. Utan saldo kommer du nämligen inte att vare sig kunna ringa eller skicka sms.

Som tur är finns det ett smart sätt att enkelt se vilket saldo du har på ditt kontantkort. Att saldot tar slut är nämligen lätt hänt. Kanske har ditt kontantkort fått slut på pengar eller så har du ringt upp alla samtalsminuter och använt alla dina fria sms. Låt oss kika på hur du enkelt kan se vilket saldo ditt kontantkort har.

Se ditt saldo på mobilen

Det enklaste sättet att se ditt saldo på är genom att använda din telefon. Alla operatörer har var sitt nummer som du kan knappa in och ringa till för att se hur mycket pengar, samtal och sms som finns laddat på ditt kontantkort. Det hela sker i ett fåtal simpla steg:

  1. Leta upp din operatörs nummer för att se saldo eller kika i listan här nedanför.
  2. Knappa in numret och tryck på luren för att ringa det.
  3. Det kommer upp en ruta där du antingen kan se saldot direkt eller måste knappa in ytterligare nummer för att välja att se ditt saldo.
  4. Se hur mycket saldo du har.

Du kan ringa till saldonumret hur många gånger du vill, det finns nämligen ingen begränsning. Att kolla hur mycket saldo du har är dessutom gratis. Det kostar alltså ingenting att ringa och se statusen på saldot.

Så här ser du ditt saldo

För att se ditt saldo hos någon av de stora mobiloperatörerna kan du som sagt använda dig av din mobiltelefon. Då kan du snabbt och enkelt få svar direkt på skärmen. Allt du behöver göra är att ringa ett visst telefonnummer.

Alla olika mobiloperatörer har sina egna nummer som man måste knappa in och ringa för att se vilket saldo man har. För att göra det så enkelt som möjligt för dig så har vi därför sammanställt de största operatörernas nummer:

  • Comviq: *111#
  • Halebop: *101#
  • Hallon: *401#
  • Telenor: *121#
  • Telia: *120#
  • Tre: *133#

Tryck alltså respektive operatörs nummer och sedan på din lur för att ringa numret för att visa ditt saldo

Se ditt saldo på datorn

Ofta kan du även se vilket saldo du har genom att logga in på ditt konto på mobiloperatörens hemsida. Det är ett lite krångligare sätt men smart om du redan sitter vid datorn eller har glömt bort vilket nummer du måste ringa för att se ditt saldo.

Se ditt saldo i operatörens app

Ett annat sätt att se ditt saldo på är genom din mobiloperatörs app. Då måste du ladda ner appen och logga in på ditt eget konto. Där kan du sedan se saldot på ditt kontantkort. Att se ditt saldo i appen kräver dock att du har internet i form av mobildata eller Wi-Fi.

Om du behöver ladda ditt kontantkort kan du göra det i appen, på datorn eller med hjälp av ett värdebevis som du köper hos en återförsäljare.

Bästa kontantkortet 2024

Kommentarprisansök
Bästa kontantkortet!
Telias nät
5000 fria sms!

0 kr/mån

Ansök
Alltid fast pris!
Ingen kreditkontroll
Täckning: 99% av Sverige

99 kr/mån

Ansök
Möjlighet till 4G
Gratis kontantkort
Inga dolda avgifter

0 kr/mån

Ansök
Visa kommentarerDölj kommentarer

Lämna en kommentar